Na priecestí došlo k zrážke nákladného vlaku s autom

23.01.2008 Kežmarok

Kežmarok 23. januára (TASR) - K zrážke dodávkového vozidla Citroën Jumper s nákladným vlakom došlo dnes dopoludnia na železničnom priecestí v Kežmarku.
Podľa doterajších informácií vodič po náraze z auta vypadol. Vlak tlačil pred sebou havarované vozidlo ešte asi 60 až 80 metrov.
Vodiča odviezli záchranári do kežmarskej nemocnice. Pri nehode asistovali tamojší hasiči.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Doplnené:

Kežmarok/Poprad 23. januára (TASR) - K zrážke dodávkového vozidla Citroën Jumper s nákladným vlakom došlo dnes po desiatej hodine na železničnom priecestí v Kežmarku. Mladý 23-ročný vodič, ktorý pri náraze vypadol z auta, skončil na traumatológii Nemocnice s poliklinikou v Poprade. Môže hovoriť o šťastí, keďže zrážku s nákladným vlakom prežil, hoci utrpel viacero zlomenín.
K nehode došlo na železničnom priecestí bez závor s výstražným signalizačným zariadením na ceste z Kežmarku do obce Rakúsy. Prechádzajúci nákladný vlak vozidlo zachytil a tlačil pred sebou 60 až 80 metrov. Náraz smeroval do kabíny zo strany spolujazdca, kde nikto nesedel.
Podľa záchranárov tragickejším následkom nehody zabránila skutočnosť, že mladý vodič z Kežmarku bol vo vozidle sám a pri náraze vypadol z auta mimo koľajiska.
\"Pacienta sme previezli v stabilizovanom stave na oddelenie centrálneho príjmu popradskej nemocnice s podozrením na poranenie panvy, \" uviedol MUDr. Ján Jedinák z Emergency Medical Service.
Na mieste zasahovali aj kežmarskí hasiči, ktorí mali dnes rušný deň. Ráno asistovali pri dvoch dopravných nehodách na ceste medzi Spišskou Belou a Bušovcami. Príčinou nehôd, ktoré sa zaobišli bez zranení, bola zrejme klzká cesta a silný nárazový vietor.
 

Vyberte región